Go back

Newsfeed

United Influencers on influens.se – How does the ultimate influencer collaboration look like? (Article in Swedish)

Influens.se har granskat inlägg från Sveriges topp-30 största influencers på Instagram. Mer exakt har redaktionen identifierat det kommersiella inlägg som fått mest likes hos varje profil. De undersökta inläggen är alla publicerade i december 2021. Vi har sedan bland annat tittat på hur stor andel följare som gillat inlägget procentuellt och hört av oss till företag som jobbar med influencer marketing för att höra vad de har att säga om granskningens resultat.

Först och främst så är en viktig detalj i den här mätningen att man har tagit pulsen på de allra största profilerna i Sverige. En generell regel gällande engagemang är att riktigt stora profiler procentuellt inte får så högt engagemang som vissa mindre trots att de har ett större inflytande generellt. Sedan finns det andra parametrar som styr, som till exempel andel lokala följare, hur personligt innehållet är, timing på inläggen, ålder på följarna (yngre följare är i regel mer benägna att gilla och kommentera) och så vidare, säger Jakob Wigselius, Sverigechef på United Influencers.

Read full article at influence.se

Top